Novi Sad
06.06.2011.
12:11 > 08:28
Nekada se bonton učio u školama, međutim, danas su profesori, roditelji, pa i sama deca okrenuti nekim drugim temama zbog kojih se gubi zainteresovanost za učenje lepom ponašanju.
  • ss

    29.11.2019 12:43
    bonton
    Радим у школи, одељењски сам старешина. Бонтон је обавезна наставна јединица у 5. разреду. Промовишем лепо понашање на сваком кораку. Деци се то свиђа. А повезујем лепо понашање са веронауком, а не са грађанским васпитањем. Како? Библија нам поручује да будемо добри, да помажемо слабијима од себе, да поштујемо родитеље и старије, да не псујемо (то је грех), да не причамо ружно о другима (и то је грех), а шта је то него лепо понашање, друштвено пожељно? Учимо децу оном што носимо у себи, били ми наставници или родитељи. Међусобним оптуживањима на релацији наставник- родитељ нико не добија, а највише губе деца.
  • Begečka nana

    07.06.2011 07:29
    Sve jedna za drugom vesti koje nemo'ž ne komentarisati. Kad mi je dete kretalo u školu, baš mi je drago bilo što imaju građansko vaspitanje, misleći da će tu učiti upravo o pravilima lepog ponašanja, drugarstvu, životnim vrednostima... i ostalim lepim stvarima. Nisu svi roditelji školovani, obrazovani, vaspitani, (i to je OK), ali zato je tu škola, pa ako deca čuju i zapamte makar delić onoga što im se priča, to je već veliki pomak. Za 4 godine, nisam uspela da shvatim šta se na tim časovima uopšte radi, osim što se ispunjava fond časova učitelja i nastavnika primljenih preko raznih veza. Zaista tužno, ali verovatno u interesu ove jadne države u kojoj, nažalost, životarimo.
  • Janko

    06.06.2011 21:56
    @Anonimus nije nego
    Dosli Bosanci i naucili Novosadjane nepristojnom ponasanju, a Novosadjani to oberucke prihvatili da ne uvrede nove sugradjane.

    Lupas za medalju.
  • TT

    06.06.2011 16:59
    CN
    ja sam za ben ten čuo silom prilika, i žalim što iko zna za to. ja sam kao dete video knjigu bonton i sam sam uzeo da je čitam iz znatiželje.
  • CN

    06.06.2011 13:15
    Čuli smo za Ben Ten ali za Bon Ton nikad ;-)
  • 06.06.2011 12:43
    nije se kod novosadjana izbula vrednost leopg i uljudnog ponasanja,
    nego na nesrecu ljudi koji su morali otici sa svojih ognjista i morali doci u NS a imali su malo dodira sa lepim ponasajem bon-tonom, je ponestalo lepog ponasanja u gradu,
    poto u takvoj zbrkanoj situaciji, ne vidi se ostaka lepoga ponasanja,
    potom i sama dzava = vlast vecinska se ne ponasa uljudno...jedan poslaanik i lider stranke ni POD KAKVIM USLOVIMA NE SME SUTIRATI NOVINAR, koji pri tom nije nista negativno naspram sagovornika odradio

    potom jedan poslanik ne bi SMEO u pauzi zasedanje skupstinsk sednice kolegi ne istomisljeniku podmetnuti koru od bnane....

    i niz slicnih pojava nekulturnog PONASANJA JE MOGUCE VIDETI OD STRANE srpskih politicara,

    i onda dolazi normalna posledia KAD MOGU ONI onda MOGU I JA

    mlad svet vidi kako takvi zive i oni tada misle da sa takvim ponasanjem ce doci do boljeg automobila,odela,kuca,letovanja...
  • tnt

    06.06.2011 12:16
    bonton
    Bon Ton je Novak Djokovic!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna